Patiënt in wachtruimte

‘De tinnitus is er altijd, maar ik kan ‘m goed hebben’

Datum: 8 oktober 2020

Sinds een jaar of vijf heeft Joop Naus (73) uit Blerick last van oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus. Vooral overdag hoort Joop een constante fluittoon in z’n hoofd, met slapen heeft hij er geen last van. Hoe hij eraan komt? Geen idee. Joop kan er verder prima mee leven en prijst zich gelukkig, wetend dat er ook mensen zijn die er echt gek van worden.

 

Adelante heeft in Limburg diverse audiologische centra waar kinderen en volwassenen terecht kunnen met taalen gehoorproblemen, waaronder tinnitus.

 

Zo’n twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van tinnitus: betekenisloze geluiden in je hoofd die (vrijwel) constant aanwezig zijn. Bij een tiende van deze twee miljoen mensen - nog altijd 200.000 gevallen - kan de tinnitus of oorsuizen ernstig genoemd worden. Het beïnvloedt in sterke mate je fysiek en geestelijk welbevinden. Dat uit zich in klachten die variëren van slecht slapen,

concentratie verlies, het ervaren van angst en wanhoop, hoofdpijn en depressie. In extreme gevallen kan suïcide het gevolg zijn.

 

Lees hier het verhaal van Joop Naus, Audioloog bij Adelante Dyon Scheijen en KNO-arts Veronique van den Heuvel.

 

 Op deze foto ziet u Joop Naus, Audioloog bij Adelante Dyon Scheijen en KNO-arts Veronique van den Heuvel.

 

Op deze foto ziet u Joop Naus, Audioloog bij Adelante Dyon Scheijen en KNO-arts Veronique van den Heuvel.
Scroll voor meer informatie