Patiënt in wachtruimte

Het boek Veerkracht: tijdsbeeld van een bijzondere tijd

Datum: 26 november 2020

Het boek Veerkracht is gisteren gelanceerd. Een boek vol openhartige verhalen over de eerste coronagolf in Peel en Maas gecombineerd met mooie fotografie: van een IC-arts, een sporter tot een stel dat terugkwam van een wereldreis. Peel en Maas werd toen buitengewoon hard getroffen. Hoe hebben deze mensen een manier gevonden om hiermee om te gaan? En hoe kijken ze terug op deze tijd?

 

Een van de verhalen in het boek gaat over Nancy Willemsen-Thijssen (38 jaar). Zij heeft tijdens de eerste coronagolf als operatie assistente chirurgie meegeholpen op de intensive care van VieCuri.

 

“In mijn ruim zeventien jaar ervaring als operatie assistente chirurgie heb ik veel meegemaakt. Maar achteraf gezien staat dit niet in verhouding tot wat ik heb meegemaakt tijdens mijn werk op de speciaal ingerichte intensive care afgelopen voorjaar. Door tijdelijk in te springen op de IC, maakte ik ook een sprong naar de frontlinie van het coronavirus. Het moment dat patiënten in slaap werden gebracht zodat ze kunstmatig beademend konden worden, vond ik heel aangrijpend. Regelmatig hoorde ik dan die persoon zeggen dat ze nog zo goed hadden opgelet. Je probeert hen gerust te stellen, maar het virus is zo onvoorspelbaar, je weet gewoon niet hoe het verdere verloop zal zijn.”

 

Vanaf medio december zal in VieCuri in een tentoonstelling verschillende beelden te zien zijn uit het boek Veerkracht. Kijk hier voor de lancering van het boek in het programma Avondgasten van L1.

 

Het boek is onder meer verkrijgbaar via www.veerkrachtpeelenmaas.nl

 

Portretfoto Nancy Willemsen-Thijssen

Nancy Willemsen-Thijssen 

Een stapel van het boek Veerkracht
Scroll voor meer informatie