Patiënt in wachtruimte

Bloedprikken bij COVID-klachten

Datum: 16 november 2020

De laatste weken stijgt het aantal patiënten met corona-gerelateerde klachten die voor bloedafname naar VieCuri Venlo of Venray komen. In lijn met het landelijke beleid dat COVID-positieve of COVID-verdachte patiënten in thuisisolatie of quarantaine blijven, zijn de afspraken voor bloedafname veranderd. Het doel hiervan is verspreiding van COVID-19 tegen gaan.

 

Heeft u een verwijzing voor een bloedafname maar bent u COVID-positief getest, wacht u op de uitslag van een COVID-test of bent u in quarantaine/thuisisolatie? Dan bent u mogelijk besmettelijk voor anderen. Daarom kunt u vanaf deze week niet meer terecht bij de ziekenhuislocaties van VieCuri Venlo en Venray. In overleg met uw huisarts of specialist die het bloedonderzoek heeft aangevraagd, wordt eerst gekeken of de bloedafname kan worden uitgesteld. Als dit om medische redenen niet kan, wordt er een afspraak gemaakt om thuis bloed te prikken. De huisarts of specialist maakt deze afspraak voor u.

 

 

Priklocaties

Heeft u géén corona-gerelateerde klachten en bent u niet in thuisisolatie of quarantaine? Dan kunt u in de regio bij meer dan 30 priklocaties terecht om bloed te laten prikken. Voor een actueel overzicht van alle locaties, zie www.viecuri.nl/bloedafname.

 

Bij iedere priklocatie is handdesinfectie beschikbaar om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Omdat de wachtruimtes beperkt zijn qua omvang, heeft iedere priklocatie een maximaal aantal zitplaatsen. Hiermee zorgen we voor een veilige afstand tussen de wachtende patiënten. Op het moment dat alle zitplaatsen bezet zijn, is het verzoek om op een later moment terug te komen of naar een andere priklocatie te gaan.

Foto van het bloedprikken bij een vrouw
Scroll voor meer informatie