Patiënt in wachtruimte

Gewijzigde poli voor bloedprikken VieCuri Venray vanaf woensdag 27 mei

Datum: 26 mei 2020

De prikpost bij VieCuri locatie Venray wordt tijdelijk verplaatst naar poli 68. Dit gaat in per woensdag 27 mei. Patiënten kunnen naar de prikpoli via een andere ingang en dus niet via de hoofdingang van het ziekenhuis. Vanaf de parkeerplaats zijn routeborden zichtbaar. Deze wijziging wordt gedaan om meer ruimte en veiligheid te bieden aan de patiënten. 

 

Betere doorstroming
VieCuri blijft de ziekenhuiszorg verder opschalen. Hiermee neemt het aantal aanvragen voor bloedonderzoek fors toe. De huidige ligging van de prikpoli in Venray belemmert de doorstroming van patiënten naar alle poliklinieken. Daarom wordt deze verplaatst naar een nieuwe plek aan de parkeerplaats van het ziekenhuis in Venray. Hiervoor is een verbouwing noodzakelijk. Tot de verbouwwerkzaamheden afgerond zijn, is de prikpoli in Venray actief op polinummer 68 en niet meer op polinummer 4.

 

Verbeteringen bloedprikken bij VieCuri
De doorstroming in het Centrum voor Diagnostiek (CvD) in Venlo en Venray wordt verbeterd door de invoering van het “1 stop shop” principe. De patiënt hoeft niet meer naar een balie en wordt maar gezien door één laborant, net als bij de overige prikposten. Alle routinehandelingen worden door één persoon afgehandeld. Daarnaast zijn er zes extra prikcabines in Venlo bijgekomen; in Venray is het aantal uitgebreid van drie naar vijf prikcabines.

 

Opening andere prikposten
Een aantal prikposten in de regio is de afgelopen weken gesloten geweest. Vanaf 3 juni gaat de prikpost bij Medisch Centrum Galenus in Blerick weer open. Vanaf 4 juni de prikpost bij Zorgkern de Dolgaard in Arcen. Vanaf 8 juni opent de prikpost bij de huisartsenpraktijk in Kessel zijn deuren weer. De openingstijden en meer informatie is te vinden op www.viecuri.nl/bloedafname.

VieCuri Venray
Scroll voor meer informatie