Patiënt in wachtruimte

Versoepelingen voor bezoek aan patiënten

Datum: 7 juli 2020

Vanaf dinsdag 7 juli is de bezoekregeling voor patiënten die in VieCuri Medisch Centrum zijn opgenomen verder versoepeld. Veilige zorg blijft ons uitgangspunt.

 

Bezoek is dagelijks tussen 14.30 en 20.00 welkom. Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Bezoekers hoeven geen mondmaskers meer te dragen. Deze voorwaarden zijn van toepassing voor het bezoeken van onze patiënten:

 

 • Bezoek is iedere dag mogelijk tussen 14.30 en 20.00 uur.
 • U mag niet op bezoek komen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, koorts (38 graden of hoger), diarree, spierpijn in combinatie met één van de andere klachten. U mag ook niet op bezoek komen wanneer u in thuisisolatie bent en/of een huisgenoot heeft die positief is getest op corona de afgelopen twee weken.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Stem tijdstippen onderling af en wacht zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis.
 • Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer. Het gebruik van de koffieautomaten is niet toegestaan.
 • Bezoek houdt 1,5 meter afstand van de patiënt en neemt de hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en direct na gebruik weggooien, geen handen schudden.
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen elkaar zo min mogelijk hoeven te passeren en voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijgt u op de verpleegafdeling).
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • Voor enkele afdelingen gelden andere regels: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, Dialyse de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en in overleg met de hoofdbehandelaar.

 

Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het was een ingrijpende maatregel voor onze patiënten en hun dierbaren. We zijn dan ook blij dat we de bezoekregeling verder kunnen versoepelen.

 

Normale zorg stapsgewijs opgestart

De poli’s zijn weer open en de normale zorg wordt stapsgewijs opgestart. Maatregelen om het risico van verspreiding van het coronavirus te verkleinen, blijven van groot belang. Op de website van VieCuri is hier meer informatie over te vinden: www.viecuri.nl/corona.

Op deze foto zie je een patiënt die een warme maaltijd eet.
Scroll voor meer informatie