Nieuwsberichten
Patiënt in wachtruimte

Nieuws

VieCuri locatie Venlo tussen bomen

VieCuri teleurgesteld over besluit Laurentius om fusie af te blazen

30 juni 2020
Vorig jaar april hebben Laurentius Ziekenhuis Roermond en VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray besloten om te fuseren met als doel duurzaam behoud van kwalitatief hoogwaardige zorg voor patiënten in de regio Noord- en Midden-Limburg en betere zorg tegen lagere kosten. Met het eenzijdige besluit van Laurentius om de fusie af te blazen, vervliegen die gezamenlijke ambities.
Lees verder

Vanaf 1 juli kunt u weer gebruikmaken van de parkeertaxi

26 juni 2020
Een ritje naar de hoofdingang van het ziekenhuis of terug naar uw auto? Vanaf 1 juli kunt u weer gratis gebruikmaken van onze parkeertaxi.
Lees verder
Op deze foto zie je vrijwilliger Wil Derxck met de nieuwe parkeertaxi.

Nieuwe pijnstillingsmethode na operatie voor dikkedarmkanker

24 juni 2020 |    innovatie, wetenschappelijk onderzoek
Bij ouderen zijn de bijwerkingen van morfine berucht. Die bijwerkingen kunnen nu voorkomen worden door een nieuwe methode van postoperatieve pijnstilling.
Lees verder

Hoog risico overlijden coronapatiënten na operatie

16 juni 2020
Patiënten die besmet zijn met corona hebben na een operatie een ernstig verhoogd risico op overlijden. Om die reden is het verstandig bij een eventuele tweede corona uitbraak alle patiënten vóór een operatie te testen op corona. Dit blijkt uit onderzoek van COVIDSurg Collaborative waar VieCuri deel van uitmaakt.
Lees verder

Primaire tumor onbekend

12 juni 2020
Elke week krijgen 25 patiënten een diagnose kanker met uitzaaiingen terwijl de tumor zelf niet gevonden wordt. Dr. Yes van de Wouw van VieCuri is betrokken bij onderzoek naar dit soort kanker.
Lees verder

Coronavirus

3 juni 2020
Nieuws over de status en maatregelen van VieCuri.
Lees verder
Scroll voor meer informatie