Patiënt in wachtruimte

Dialogen rondom dementie

Datum: 14 maart 2019

We worden steeds ouder. Dat is natuurlijk positief, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen mee. Het aantal Venlonaren met dementie bedraagt momenteel ruim 2.000 en dat aantal zal volgens schatting de komende 20 jaar verdubbelen.

Dementievriendelijke Venlo
Dementievriendelijk Venlo is een community aanpak die diverse partners en hun activiteiten verbindt en versterkt. Het gaat daarbij vooral om initiatieven vanuit de gemeenschap, maar ook om het collectief vergroten van de bewustwording.

De gemeente Venlo wil samen met partners van Venlo Dementie-vriendelijk een samenleving scheppen waar mensen met dementie zo lang en normaal mogelijk kunnen blijven participeren in de Venlose gemeenschappen. Zij streven naar een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert en er hulp geboden wordt aan mantelzorgers. Uitgangspunten hierbij zijn: luisteren en kijken wat de burgers zelf willen en nodig hebben, de Venlose bevolking bewustmaken van dementie en taboes doorbreken, aandacht voor mantelzorgers en het versterken van het bestaand ondersteuningsaanbod.

Tijdens de presentatie die gegeven wordt door leden van de werkgroep Dementievriendelijk Venlo wordt de dialoog aangegaan aan over bovenstaande.

 

Wanneer: maandag 1 april, auditorium VieCuri Venlo

Tijdstip:19.30 - 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

Afbeelding praatwolkje
Scroll voor meer informatie