Patiënt in wachtruimte

De oudere patiënt in het zonnetje gezet!

Datum: 5 oktober 2018

De vriendenstichting VieAmi zorgde vandaag dat de opgenomen 65+ patiënten van de verpleegafdelingen konden genieten van iets lekkers bij de koffie. Daarnaast kregen zij een klein geschenkje in de vorm van een “vergeet-me-nietje” met daarbij de boodschap “VieCuri is er voor u. Fijne Nationale Ouderendag”.  

 

Het extraatje bij de koffie werd door patiënten zeer gewaardeerd. Babs de Hoog uit Beesel miste door ziekenhuisopname de verjaardag van haar dochter: “Nu kan ik toch nog genieten van een gebakje.”  Voedingsassistente van VieCuri Fieke Verlinden was blij dat het in de smaak viel: “Dat is uiteindelijk waar je het voor doet: de patiënt.”

 

€ 1000,- voor de kwetsbare, dementerende patiënt

Aanvullend werd aan Petra Klijnsma, geriater VieCuri en voorzitter van de Zorg voor Ouderen Beleidscommissie door Ruud Stikkelbroeck, directeur VieAmi  een cheque van € 1000,- uitgereikt.

“We hebben een mooie bestemming voor het bedrag.” aldus Petra Klijnsma. “De cheque wordt onder meer besteed aan het verlichten van de zorgen van de dementerende oudere patiënt door middel van het inzetten van stichting MiMakkus. We hebben gezien dat het inzetten van MiMakkers de patiënten doet opleven en het bijdraagt aan positieve zorg.”

 

Stichting miMakkus wil dé stichting zijn die op het gebied van contact en communicatie de zorg voor mensen met een cognitieve beperking (dementie) of verstandelijke beperking verbetert waardoor hun welzijn en kwaliteit van leven verbetert.

 

Mat Korsten was namens de cliëntenraad aanwezig bij de overhandiging van de cheque “Wij als belangenbehartigers van de patiënten van VieCuri dragen dit soort initiatieven een warm hart toe. Mooi om te zien dat er extra aandacht is voor de oudere patiënt.”

 

Zorg voor Ouderen Beleidscommissie

Op initiatief van VieCuri Medisch Centrum is enkele jaren geleden een Zorg voor Ouderen Beleidscommissie in het leven geroepen. Deze commissie treedt op als aanjager of verbindende schakel bij initiatieven en projecten die de zorg voor ouderen nog beter maakt, zowel binnen VieCuri als in de keten met partners in Noord-Limburg. Meer informatie hierover is te vinden op: www.viecuri.nl/zorgvoorouderen

 

patient en begeleider eten taart in patientenkamer

Petra Klijnsma, geriater VieCuri en voorzitter van de Zorg voor Ouderen Beleidscommissie ontvangt een cheque van € 1000,-, uitgereikt door door Ruud Stikkelbroeck, directeur VieAmi.

Scroll voor meer informatie