Patiënt in wachtruimte

VieCuri weer beloond voor toegankelijke website

Datum: 8 november 2018

Een website waarbij je snel vindt wat je zoekt en die goed toegankelijk is voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten waarmee VieCuri voor het derde jaar op rij het Drempelvrij-keurmerk behaalt.

 

VieCuri is nog steeds het enige ziekenhuis in Nederland dat het keurmerk mag voeren. Voorbeelden van digitale toegankelijkheid zijn: voldoende kleurcontrast bij teksten, ondertiteling bij filmpjes en het kunnen bedienen van een website zonder muis.

De website VieCuri.nl is door inspectie-instelling Stichting Accessibility onder de loep genomen. Er is gekeken of de site voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen. Dit biedt de garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft (bijvoorbeeld blind, doof of slechtziend). VieCuri zet zich in om een gastvrij ziekenhuis te zijn; een toegankelijke website is hier onderdeel van. VieCuri is net als de afgelopen twee jaren het enige ziekenhuis in Nederland met dit keurmerk.

 

Digitaal toegankelijk voor iedereen

Het idee is dat patiënten steeds meer hun eigen zorg digitaal regelen, maar voor de 300.000 blinden en slechtzienden en de 1,3 miljoen doven en slechthorenden die Nederland telt, blijkt dat lastig.
Niet alleen blinden hebben problemen als een website niet goed is gebouwd, waardoor hun schermleessoftware niet goed werkt. Ook slechtzienden kunnen problemen krijgen als het contrast tussen de achtergrond en de tekst niet groot genoeg is. Filmpjes met uitleg over medicijngebruik die niet zijn ondertiteld, zijn niet nuttig voor doven.

 

Opmerking of tip?

VieCuri is trots op de erkenning en wil blijven verbeteren. Digitale communicatie is immers continu in ontwikkeling. Naast dat de website volledig drempelvrij is, vinden we het belangrijk dat we de komende tijd ook de toegankelijkheid van onze andere digitale communicatiemiddelen verbeteren, zoals het patiëntenportaal MijnVieCuri en diverse apps (bijv. Behandelapp). Heeft u een opmerking of tip? Op www.viecuri.nl kunt u uw reactie achterlaten via de knop “Geef ons uw tip”. Of mail naar communicatie@viecuri.nl.

 

Logo Drempelvrij keurmerk

 

 

Vrouw kijkt naar website van VieCuri

 

Vrouw kijkt naar website van VieCuri
Scroll voor meer informatie