Patiënt in wachtruimte

Terugkomen om bloed te prikken minder vaak nodig

Datum: 26 november 2018

Op 29 oktober 2018 werd de ‘Barricor’ bloedafnamebuis in VieCuri geïntroduceerd. VieCuri loopt met het gebruik van de nieuwe buis voorop. Na het Erasmus MC zijn wij het tweede ziekenhuis in Nederland dat met de Barricor werkt.

 

BD, de leverancier van de buisjes, heeft een mooi filmpje gemaakt waarin klinisch chemicus Marcel Janssen en klinisch chemicus in opleiding Anne Bruinen de ingebruikname bij VieCuri toelichten. Het laat zien dat het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium gaat voor kwaliteit en innovatie!

 

Beginscherm video nieuwe bloedafnamebuis bij VieCuri Medisch Centrum

 

Bekijk het filmpje over de nieuwe bloedafnamebuis.

 

De innovatieve Barricor buis heeft een kunststof scheider om plasma en bloedcellen te scheiden als alternatief voor de gellaag die in andere typen buizen vaak wordt gebruikt. Deze kunststof scheider zorgt voor een schoner plasma. Hiermee verkrijgen we kwalitatief betere resultaten, waardoor de kans dat patiënten terug moeten komen om nog een keer geprikt te worden kleiner wordt. Daarnaast betekent de overstap van de serum stolbuis naar deze nieuwe plasmabuis voor alle routinebepalingen een snellere doorlooptijd.

 

De nieuwe buis met opvallende lime groene dop heeft na ‘de eerste kinderziektes’ intussen prima zijn weg gevonden in het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium en de rest van het ziekenhuis. Het lab van VieCuri werkt al geruime tijd intensief samen met het lab van Laurentius. Ook Laurentius stapt binnenkort over op de ‘Barricor’ bloedafnamebuis.

Nieuwe bloedafnamebuis Barricor
Scroll voor meer informatie