Patiënt in wachtruimte

VieCuri ontvangt Freya Pluim 2018-2019

Datum: 31 mei 2018

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft VieCuri Medisch Centrum voor de periode 2018-2019 wederom de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend.

 

De Freya Pluim geeft aan dat VieCuri voldoet aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld. Dit jaar heeft Freya verschillende nieuwe criteria toegevoegd, bijvoorbeeld dat er tijdens het gehele traject aandacht is voor psychosociale factoren. De vervulling van de kinderwens is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De stress en teleurstellingen die horen bij de pogingen een kinderwens te vervullen hebben grote invloed op allerlei gebieden: lichamelijke en geestelijke gezondheid, werksituatie, relatie, familie- en vriendenkring. VieCuri vindt het belangrijk dat daar aandacht voor is.

 

Vergelijk instellingen

Freya brengt de vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart met de Monitor Fertiliteitszorg, te vinden op www.freya.nl. De Monitor biedt een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. Het helpt zowel patiënten als zorgverleners om de zorg van diverse instellingen te vergelijken. VieCuri ontving in de periode 2016-2017 ook al de Freya Pluim.

 

VieCuri helpt bij overgewicht en vruchtbaarheidsproblemen

Overgewicht verlaagt de kans op zwangerschap. Het gaat vaak samen met een onregelmatige menstruatiecyclus en verstoorde vruchtbaarheid. Daarnaast hebben vrouwen met obesitas in de zwangerschap meer kans op een miskraam, het ontwikkelen van een hoge bloeddruk, suikerziekte of het krijgen van een keizersnede. Om patiënten te ondersteunen hun gewicht te verminderen, heeft VieCuri het programma ‘Vitaal zwanger worden’. Dit programma helpt patiënten om meer te bewegen in combinatie met minder en gezonder eten. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk dit zelf goed op te pakken en vol te houden. VieCuri ondersteunt hier daarom actief in, overigens als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland. Een diëtiste, sportarts en sportinstructeur gaan samen met de patiënt aan de slag om de kans om gezond zwanger te worden te vergroten en de kans op complicaties in de zwangerschap te verlagen. Het programma duurt een half jaar waarbij de patiënt minimaal twee keer per week intensief sport bij Fitness VieCuri.

 

Scroll voor meer informatie