Patiënt in wachtruimte

Roze lintje 2018 toegekend aan VieCuri

Datum: 12 juli 2018 |  borstkanker

Vandaag heeft VieCuri Medisch Centrum opnieuw het ‘Roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend gekregen. Elk jaar wordt door Borstkankervereniging Nederland bepaald of een ziekenhuis aan de gestelde criteria voldoet. Via de Monitor Borstkankerzorg (www.monitorborstkankerzorg.nl) kunt u de gegevens van VieCuri inzien. In de Monitor wordt informatie gegeven over het zorgaanbod en de ervaringen van patiënten met de borstkankerzorg.

 

VieCuri Mammapoli

De Mammapoli, mamma is het Latijnse woord voor borst, is een speciale afdeling in VieCuri voor mensen met klachten of verdenking van borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Helaas wordt bijna één op de acht vrouwen door deze ziekte getroffen. Gelukkig kan, zeker als in een vroeg stadium de diagnose gesteld wordt, borstkanker steeds beter behandeld worden. Dankzij de multidisciplinaire samenwerking, de betrokkenheid van de artsen en verpleegkundigen, de innovatieve behandelmethoden en de komst van het bestralingscentrum, kan VieCuri topmedische borstkankerzorg bieden.

 

Persoonlijke benadering

Voor alle patiënten die te maken hebben (gehad) met onderzoeken of behandeling van een afwijking in de borst is de mammacareverpleegkundige het aanspreekpunt. Patiënten kunnen altijd een afspraak maken met één van de gespecialiseerde mammacare verpleegkundigen. Niet alleen in de onzekere tijd dat uw afwijking nog nader onderzocht wordt, maar ook in de periode van een eventuele behandeling en erna. De mammacareverpleegkundige kan u bijvoorbeeld meer informatie geven over een behandeling of eventuele onduidelijkheden verhelderen. Zij zal u zoveel mogelijk begeleiden bij alle onderzoeken en behandelingen. Ook kan zij heel goed aangeven bij wie u het beste met vragen terecht kan.

 

Samen beslissen

Een thema waaraan het Roze Lintje voor het tweede jaar op rij veel gewicht toekent, is Samen Beslissen. Hierbij wordt de patiënt uitgenodigd om samen met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar of hem past. Het is immers de patiënt die een behandeling moet ondergaan en moet leven met de mogelijke gevolgen ervan. VieCuri vindt Samen Beslissen zeer belangrijk omdat bij borstkanker in veel gevallen meerdere behandelopties mogelijk zijn. De keuze voor een behandeling (of het achterwege laten ervan) hangt nauw samen met wat een patiënt belangrijk vindt in haar of zijn leven.

 

Radio-interview 

Paula Mertens, verpleegkundig specialist van VieCuri, vertelt in een radio-interview bij Omroep P&M over het ‘Roze lintje’ dat VieCuri heeft gekregen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Luister hier naar het fragment. 

 

 

 

logo roze lintje 2018
Scroll voor meer informatie