Patiënt in wachtruimte

Aanbevolen apps op de website van VieCuri

Datum: 22 januari 2018 |  eHealth

Deze week is de nationale eHealth-week. Tijdens deze week wordt er door het hele land aandacht besteed aan eHealth, ook wel digitale zorg genoemd. Ook VieCuri heeft een eHealth-gerelateerd nieuwtje. Sinds kort deelt VieCuri op haar website een overzicht van door het ziekenhuis aanbevolen apps. Zo helpen we patiënten met hun keuze voor een app, die hun ondersteunt tijdens het zorgproces. 
 
Er zijn momenteel al meer dan 270.000 medische apps voor de smartphone of tablet. Hierdoor weten patiënten vaak niet welke apps goed en betrouwbaar zijn. Soms is het onduidelijk of de apps voor patiënten of zorgverleners bedoeld zijn. Patiënten weten meestal ook niet of hun specialist achter het gebruik van een bepaalde app staat. Om dit eenvoudiger te maken voor onze patiënten, is er nu één overzicht met handige apps die door specialisten van VieCuri aanbevolen worden.

 
Hoe werkt het?

De apps zijn gratis te downloaden. Gebruikers van Android en IOS (Apple) kunnen vanuit het overzicht de gewenste app meteen aanklikken.

 

Bekijk het overzicht van de apps

 

Meer weten over digitale zorg in VieCuri? Bezoek het VieCuri Matinee op zondag 27 mei 2018. Meer informatie en aanmelden.

graphic met ipad
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer