Patiënt in wachtruimte

Aanbevolen apps op de website van VieCuri

Datum: 22 januari 2018 |  eHealth

Deze week is de nationale eHealth-week. Tijdens deze week wordt er door het hele land aandacht besteed aan eHealth, ook wel digitale zorg genoemd. Ook VieCuri heeft een eHealth-gerelateerd nieuwtje. Sinds kort deelt VieCuri op haar website een overzicht van door het ziekenhuis aanbevolen apps. Zo helpen we patiënten met hun keuze voor een app, die hun ondersteunt tijdens het zorgproces. 
 
Er zijn momenteel al meer dan 270.000 medische apps voor de smartphone of tablet. Hierdoor weten patiënten vaak niet welke apps goed en betrouwbaar zijn. Soms is het onduidelijk of de apps voor patiënten of zorgverleners bedoeld zijn. Patiënten weten meestal ook niet of hun specialist achter het gebruik van een bepaalde app staat. Om dit eenvoudiger te maken voor onze patiënten, is er nu één overzicht met handige apps die door specialisten van VieCuri aanbevolen worden.

 
Hoe werkt het?

De apps zijn gratis te downloaden. Gebruikers van Android en IOS (Apple) kunnen vanuit het overzicht de gewenste app meteen aanklikken.

 

Bekijk het overzicht van de apps

 

Meer weten over digitale zorg in VieCuri? Bezoek het VieCuri Matinee op zondag 27 mei 2018. Meer informatie en aanmelden.

graphic met ipad
Scroll voor meer informatie