Patiënt in wachtruimte

Nominatie Rookvrije Generatie Award voor VieCuri

Datum: 23 februari 2018

VieCuri, de gemeente Venlo en Speelpark Klein Zwitserland zijn genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award. Met deze Award zetten De Hartstichting, KWF en het Longfonds mooie initiatieven in het zonnetje op weg naar een Rookvrije Generatie.

 

Je kunt tot en met 28 februari stemmen om VieCuri en de andere Venlose initiatieven te steunen. Op 19 maart wordt de Award uitgereikt.

 

Longarts Harry Pouwels is vanuit VieCuri ambassadeur Rookvrije Generatie. Hij was jaren geleden al de initiator van een rookvrij ziekenhuis. Met de juiste medische informatie stimuleren en motiveren de specialisten van VieCuri  tot stoppen met roken en tot voorbeeldgedrag, zodat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, sporten en naar school gaan. Deze aanpak heeft de unanieme steun van de medische staf en Raad van Bestuur bij VieCuri.

 

VieCuri werkt daarin enthousiast samen met de gemeente en andere zorgpartners zoals GGD, kraamzorg en de GGZ. Momenteel onderzoeken we binnen het ziekenhuis hoe we verder invulling kunnen geven aan onze inspanningen voor een rookvrije generatie, ten behoeve van patiënten én medewerkers.

Harry Pouwels VieCuri ambassadeur Generatie Rookvrij
Scroll voor meer informatie