Patiënt in wachtruimte

Ziekenhuis VieCuri trots op internationaal keurmerk voor kwaliteit en veiligheid

Datum: 28 september 2017 |  kwaliteit

VieCuri Medisch Centrum heeft het vooraanstaande keurmerk van Joint Commission International (JCI) ontvangen voor de kwaliteit en veiligheid van zorg voor haar patiënten. Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri: “Wij zijn enorm verheugd met deze toekenning en zullen met veel trots het ‘JCI Gold Seal of approval’ dragen.”

 

De Joint Commission International (JCI) is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Anders dan bij andere kwaliteitskeurmerken draait het bij JCI vooral om de praktische zorg voor de patiënt. Om deze zorg te beoordelen, volgden de auditoren de ‘reis’ die patiënten in VieCuri maken; vanaf het maken van de eerste afspraak tot aan de nacontrole.

 

Tijdens de audit werd beoordeeld of VieCuri voldoet aan de hoge eisen van JCI aan kwaliteit en patiëntveiligheid, en vooral of dit in de praktijk wordt toegepast. Onder het motto ‘tell me, show me’ gingen de onderzoekers met veel verschillende medewerkers in gesprek. De medewerkers lieten zien hoe zij werken en lichtten toe waarom zij op die wijze te werk gaan. Ook patiënten werden betrokken bij de toetsing en bevraagd naar hun ervaring van de zorg bij VieCuri.

 

Onder meer de medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten werden onder de loep genomen. Daarnaast ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals.

 

In totaal beoordeelde JCI het ziekenhuis op bijna 1200 meetbare elementen. In april van dit jaar vond de eerste audit plaats. Bij deze toetsing werd VieCuri door JCI geprezen omdat al aan ruim 95 procent van de normen werd voldaan. In september volgde nog een vervolgtoets op de laatste onderdelen. Hieruit volgde het geweldige eindoordeel dat VieCuri met vlag en wimpel voldoet aan de eisen van JCI. VieCuri is in Nederland het 9e ziekenhuis wat deze accreditatie behaalt.

 

Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri: “Ik ben heel erg trots op de professionals in VieCuri. Zij hebben de afgelopen twee jaar ontzettend hard gewerkt om goed voorbereid te zijn op de JCI accreditatie. De onderzoekers van JCI hebben hen gecomplimenteerd over de enorme bevlogenheid. Onze patiënten kunnen er op rekenen dat we met deze passie en inzet, onze kwaliteit van zorg op basis van de JCI-normen, continu blijven verbeteren.”

JCI logo
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer