Patiënt in wachtruimte

Tweede editie Congrestival eHealth in VieCuri Venlo

Datum: 15 september 2017

Op woensdag 13 september vond de tweede editie van het Congrestival eHealth plaats op locatie Venlo. Met het programmateam Innovatie & eHealth kijken we terug op een wederom geslaagde dag.

 

eHealth

De digitale ontwikkelingen in de zorg zijn fascinerend. Wat te denken van de digitale intake voor een operatie en beeldbellen met de specialist, geavanceerde systemen voor personenalarmering en robots die worden ingezet bij operaties. eHealth is echter nog steeds niet overal doorgedrongen in de Nederlandse gezondheidszorg. VieCuri ziet eHealth als de zorg voor de toekomst, zeker bij een stijgende zorgvraag en een dreigend personeelstekort. Het ziekenhuis riep daarom anderhalf jaar geleden een eHealth-team in het leven. Binnen VieCuri lopen nu al meerdere succesvolle eHealth projecten. Om meer aandacht te geven aan dit thema en stil te staan bij de vraag hoe eHealth onderdeel wordt van de gewone zorg, organiseerde VieCuri woensdag een evenement.

 

Als organisatoren kijken we samen met de standhouders en de sprekers terug op een leuke en informatieve dag. We danken iedereen die aanwezig was voor hun belangstelling. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn, hebben we via dit bericht een korte terugblik.

 

Innovatiemarkt

Overdag stonden er 19 bedrijven op de innovatiemarkt waar verschillende eHealth-toepassingen bekeken konden worden. Standhouders waren Alphatron MedicalBeter HealthcareBrightingaleChipsoftDe Vries Projekt DesignFaceTalkFontys/Zuyd HogeschoolHuaweiInMotionVRInteractive StudiosMitch & MatesRementisSananetSanofi/SoulveSynapzzVideoButlerVitalHealth SoftwareYellowBird en ons eigen Zorgportaal. Wederom was er veel belangstelling vanuit de medewerkers. Daarnaast hebben ook bezoekers zich verdiept in de eHealth-mogelijkheden.

 

Congres

’s Avonds werd met collega's van VieCuri, maar ook met huisartsen, collega's van Laurentius en andere ziekenhuizen, gemeenten, zorginstellingen in de regio en enkele patiëntvertegenwoordigers stilgestaan bij de vraag: hoe bereiken we dat eHealth gewone zorg wordt? Met inspirerende sprekers zijn er ideeën ontstaan en werd er gediscussieerd. Frans Pollux heeft dit op zijn leuke en uitdagende manier in goede banen weten te leiden. Met collega’s van VieCuri, een patiënt, een eHealth-leverancier, een huisarts en eHealth-manager als spreker, is eHealth vanuit verschillende kanten belicht.

 

eHelden

Aan het congres was een competitie voor nieuwe eHealth-ideeën verbonden. Aan de hand van inspirerende pitches hebben het publiek en de jury hebben zich mogen beraden over 5 ideeën. Er zijn uiteindelijk 2 ideeën gekozen, waarvan één gericht op de hartfalenbegeleiding op afstand en één gericht op een uitbreiding van de VieCuri Behandelapp. De indieners van deze ideeën mogen zich nu eHelden van VieCuri noemen. 

 

Omroep Venlo

Voor een leuk verslag en een videorapportage, verwijzen wij u graag naar de uitzending van Omroep Venlo. Via deze link kunt u zien en horen over de digitale ontwikkelingen en het idee rondom hartfalenbegeleiding.

 

innovatiemarkt Congrestival

graphic met ipad
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer