Patiënt in wachtruimte

Nieuw stollingscentrum in VieCuri

Datum: 27 oktober 2017

VieCuri verbetert de kwaliteit van stollingszorg in de regio door de opening van een nieuw stollingscentrum. In dit centrum kunnen zorgverleners terecht met al hun vragen over antistolling. VieCuri wil dit centrum laten uitgroeien tot regionaal kenniscentrum op gebied van antistolling.

Bijna twee miljoen mensen in Nederland gebruiken antistollingsmedicatie. Antistollingsmedicatie wordt gebruikt om het bloed minder snel te laten stollen. Artsen schrijven deze geneesmiddelen voor bij ongewenste stolsels of om het risico hierop te verminderen, bijvoorbeeld bij een trombosebeen, na een hartinfarct of herseninfarct, maar ook bij atriumfibrilleren of na het plaatsen van een kunstklep in het hart. Antistollingsmedicatie kan ook worden voorgeschreven rondom operaties om het risico op een stolsel zo klein mogelijk te houden.

Het is belangrijk dat antistollingsmedicatie zorgvuldig wordt voorgeschreven en gebruikt. Zowel de kans op een ongewenst stolsel als de kans op een ongewenste bloeding moet zo klein mogelijk worden gehouden. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe antistollingsmiddelen op de markt gekomen. Doordat er ook steeds meer patiënten antistollingsmedicatie gebruiken en deze patiënten gemiddeld ouder zijn, is de zorg rondom antistolling complexer geworden.

VieCuri wil de kwaliteit van stollingszorg in de regio verbeteren door de oprichting van een nieuw Stollingscentrum. Het Stollingscentrum fungeert als eerste aanspreekpunt bij vragen over antistolling. Het centrum is in eerste instantie opgericht voor zorgprofessionals, maar zal in 2018 ook als contactcentrum voor patiënten gaan fungeren. Het doel is om het centrum verder te ontwikkelen tot regionaal kenniscentrum voor antistolling. VieCuri opent één van de eerste Stollingscentra in Nederland.

anti stolling
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer