Patiënt in wachtruimte

Update informatie plafondplaten SEH VieCuri Venlo

Datum: 19 mei 2017

De Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri Medisch Centrum, locatie Venlo, kan op uiterlijk vrijdag 2 juni terug verhuizen naar de eigen locatie.

De SEH is nu weliswaar volledig operationeel, echter sinds afgelopen vrijdag 19 mei op een tijdelijke afdeling bij VieCuri gehuisvest. Aanleiding van deze tijdelijke huisvesting is het naar beneden komen van een aantal plafondplaten op de SEH.

Onderzoek
Onderzoek heeft uitgewezen dat de bevestigingsmaterialen van het plafond van het SEH behandelplein te licht waren voor de constructie die het moest dragen. Er is een inspectie uitgevoerd door het hele ziekenhuis. Aangezien er nergens in het ziekenhuis een vergelijkbare constructie bestaat, is de inschatting op herhaling van een soortgelijk incident nihil.

Eerder bericht vrijdag 19 mei 15.00 uur

De Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri Medisch Centrum, locatie Venlo, is op vrijdag 19 mei vanaf 16 uur weer volledig operationeel.

Op het behandelplein van de SEH was op donderdagavond 18 mei een gedeelte van het plafond naar beneden gekomen. De oorzaak van het incident is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht.

Uit voorzorg zijn alle plafondplaten van de SEH verwijderd en is de naastgelegen afdeling ingericht als (tijdelijke) SEH.

Alle patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben kunnen vanaf nu weer op deze locatie geholpen worden.

 

Eerder bericht vanmorgen: 

Op 18 mei 2017 zijn om 23.30u op de Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri Medisch Centrum, locatie Venlo, door technische problemen een aantal plafondplaten naar beneden gekomen. De oorzaak is nog niet bekend en wordt uitgezocht. Er zijn geen gewonden gevallen.

 Uit voorzorg zijn alle plafondplaten van de SEH verwijderd en is de naastgelegen afdeling ingericht als SEH. Behoudens de opvang van grote trauma’s kunnen we daar alle patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben veilig behandelen.

In goed overleg met de huisartsenpost (HAP) zijn de afgelopen nacht de patiënten die spoedeisende zorg nodig hadden naar andere ziekenhuizen gebracht.

Er is gestart met opruimwerkzaamheden. De inschatting is dat de volledige SEH, inclusief de traumakamers, vandaag om 18.00 uur (19 mei 2017) weer operationeel is.

persoon tekent uitroepteken
Scroll voor meer informatie