Patiënt in wachtruimte

App bereidt patiënten voor op behandeling

Datum: 24 maart 2017

Donderdag 23 maart heeft VieCuri Medisch Centrum de nieuwe VieCuri Behandelapp voor patiënten gelanceerd. IJsbrand Schouten, bestuurslid bij VieCuri, reikte deze nieuwste eHealth-toepassing uit aan onze patiënten.


Met de gebruiksvriendelijke app kunnen zij zich beter voorbereiden op een heup- of knieoperatie, hartkatheterisatie, dotterbehandeling of pacemaker-ingreep. De patiënt krijgt stap voor stap informatie over het zorgproces.
De app is beschikbaar in het Nederlands. Daarnaast stelt VieCuri, als eerste ziekenhuis in Nederland, deze app ook beschikbaar in het Arabisch, Turks en Pools. De app is te downloaden in de App Store of via  Google Play.

Informatie stap voor stap
De VieCuri Behandelapp geeft patiënten via tijdsgebonden meldingen informatie over hun behandelingen. “Een gesprek tussen een zorgverlener en een patiënt is meestal kort en er komt veel informatie op de patiënt af. Met de app kun je als patiënt op elk gewenst tijdstip alles rustig nalezen. Je stelt eventueel de datum van je operatie in en de app helpt je dan bij de voorbereiding hierop. Zo geeft de toepassing meer uitleg over wat de behandeling inhoudt, waarvoor de afspraken in het ziekenhuis zijn bedoeld en hoe je je erop kunt voorbereiden. Dat is niet alleen handig voor de patiënt zelf, maar ook voor familie en vrienden zodat zij volledig geïnformeerd zijn”, licht Wilfred Heesen, cardioloog en kartrekker van eHealth-projecten bij VieCuri, toe.
Binnenkort komt de behandelapp ook beschikbaar voor zwangeren. Met behulp van deze app krijgen zij uitgebreide voorlichting over hun zwangerschap en bevalling.

eHealth
De Behandelapp is één van de initiatieven rondom eHealth bij VieCuri en is geïntroduceerd als een proef. De komende tijd wordt de VieCuri-app verder ontwikkeld en worden meer behandelingen toegevoegd.
Binnen VieCuri worden zorgtoepassingen meegenomen in de moderne informatie- en communicatietechnologie. Eigen medewerkers worden gestimuleerd ideeën voor eHealth-toepassingen in te brengen. Zo gaat VieCuri als ziekenhuis mee met de zorg van nu.
overhandiging Behandelapp

Overhandiging Behandelapp 

Overhandiging Behandelapp
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer