Patiënt in wachtruimte

Vrijwilligers gezocht: test een gepersonaliseerde brace

Datum: 3 juli 2017 |  behandelingen, wetenschappelijk onderzoek

Update bericht: 
Er zijn voldoende vrijwilligers geworven voor dit onderzoek. De onderzoekers danken iedereen die zich heeft aangemeld. Meer nieuws over het onderzoek volgt later. 

 

Heeft u altijd al uw steentje willen bijdragen aan de medische wetenschap? Bent u geïnteresseerd in technische ontwikkelingen binnen de geneeskunde? Dit is uw kans! De afdeling traumachirurgie van VieCuri Medisch Centrum, onder leiding van traumachirurg dr. Heinrich Janzing, ontwikkelt in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en MBrace Medical een nieuwe behandeling voor polsbreuken.  Deze behandeling bestaat uit het dragen van een gepersonaliseerde ‘Brace’.


Het idee is dat met deze brace de ongemakken en tekortkomingen van een standaard  gipsbehandeling kunnen worden voorkomen. Voor verdere ontwikkeling en voordat het gebruik van de brace in de praktijk kan plaatsvinden, is het nodig om het draagcomfort van deze brace te testen. Hiervoor zijn wij op zoek naar tien gezonde vrijwilligers die de brace gedurende een week willen dragen. De tijdsinvestering voor de deelnemers bestaat uit een tweetal korte bezoeken aan de polikliniek in VieCuri Venlo en drie controles thuis of in VieCuri.


Wie kan meedoen?

Bent u vijftig jaar of ouder, heeft u op dit moment geen beperkingen bij algemene dagelijkse bezigheden en heeft u geen bekende afwijking of functiebeperking van uw hand- of polsgewrichten? Dan bent u geschikt om mee te doen.

 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over de brace? Bent u benieuwd hoe de brace eruit ziet? Bekijk dan deze YouTube-video:

Om video's te bekijken, dient u cookies te accepteren

Heeft u verder vragen of wilt u zich aanmelden voor het onderzoek? Neem dan contact op met onderzoeker Stan Bessems via 06 44015713 of sbessems@viecuri.nl.

Plaatsen pols brace
Scroll voor meer informatie