Patiënt in wachtruimte

Convenant Substitutie ondertekend

Datum: 11 april 2017

Cohesie, VieCuri, Huis voor de Zorg en zorgverzekeraars VGZ en CZ ondertekenden onlangs het Convenant Substitutie. Daarmee spreken de partijen de ambitie uit om met elkaar bij te dragen aan kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg in Noord-Limburg. Het convenant heeft een looptijd van 3 jaar, ingaande 1 januari 2017.

 

Zorg op de juiste plek, door de juiste persoon, op het juiste moment en met de juiste middelen. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van het convenant. De druk op de tweedelijn moet omlaag en goede zorg dichter bij huis is van belang. Daarnaast moet onder meer een antwoord worden gevonden op de wijze waarop de huisartsenpraktijk de grotere zorgvraag in de eerstelijn kan organiseren. Om dat te realiseren gaan huisartsen, burgers, specialisten en zorgverzekeraars de komende jaren verschillende substitutie- en innovatieprojecten opzetten. Bijvoorbeeld voor de groeiende groep hartfalenpatiënten, of om de wachtlijsten bij oogheelkunde te verkleinen. Samenwerking staat centraal in alle afspraken. In 2017 worden tenminste twee onderwerpen opgepakt. Voor de uitvoering van het convenant hebben de deelnemende partijen een Zorg Innovatie Platform opgericht.

 

Op bijgaande foto vlnr.: Jo Maes (Huis voor de Zorg), Paul Konings en Sylvia Wessels (Cohesie), Marloes van Hees (VGZ), Geert Philipsen (Cohesie), Mijke Wingens (VGZ), Ankie van Rossum, Ward Verkuylen, Hanneke Vestjens en Erik Sollie (VieCuri) en Hans van Noorden (VGZ).

ondertekening convenant
Scroll voor meer informatie