Patiënt in wachtruimte

VieCuri gaat digitale innovatie MediMapp implementeren voor patiënten met kanker

Datum: 22 september 2016

VieCuri Medisch Centrum zal in december als eerste ziekenhuis in Nederland van start gaan met MediMapp voor patiënten met darmkanker. Afgelopen week is hiervoor het startsein gegeven met een ondertekening door Nastasja Cornelissen (manager bedrijfsvoering VieCuri) en Vincent Schot (directeur Soulve Innovations, ontwikkelaar MediMapp).

MediMapp
MediMapp is een innovatieve oplossing waarmee patiënten met complexe aandoeningen (zoals kanker) individuele begeleiding op maat wordt geboden. MediMapp biedt op een interactieve wijze persoonlijke zorgpadbegeleiding waarbij in een beveiligde digitale omgeving alle afspraken, onderzoeken en behandelingen overzichtelijk worden weergegeven. Hierdoor hebben patiënten meer invloed, overzicht en controle over het volledige persoonlijke zorgpad dat zij doorlopen gedurende hun ziekteproces. Door de koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis is de informatie die de patiënt ontvangt altijd actueel, persoonlijk en relevant.

Patiënten met darmkanker
MediMapp wordt voor het eerst beschikbaar gesteld voor patiënten met darmkanker. Voor iedere patiënt zal Medimapp een persoonlijk zorgpad tonen met alle relevante informatie en afspraken in het ziekenhuis. Vanaf 2014 biedt VieCuri haar oncologiepatiënten digitale zorgpadbegeleiding doormiddel van het programma care companion. Om nog meer invulling aan de wensen en ervaringen van patiënten te geven heeft VieCuri besloten over te gaan op MediMapp. Daarmee zet VieCuri een volgende stap in begeleiding op maat voor deze patiëntengroep.

Samenwerking
MediMapp is ontwikkeld door Soulve Innovations. Soulve en Sanofi Genzyme werken samen aan de doorontwikkeling en implementatie van MediMapp. Zij zetten zich als partners in zorgpadbegeleiding volledig in voor de optimale zorg en begeleiding van de patiënt. VieCuri is het eerste ziekenhuis waar binnen deze samenwerking de implementatie van MediMapp wordt gerealiseerd.

Ondertekening Sanovi, Soulve en VieCuri.jpg
Scroll voor meer informatie