Patiënt in wachtruimte

Nieuwe artsenteam Reumatologie in VieCuri

Datum: 16 februari 2016

Vanaf 1 november 2015 is de afdeling Reumatologie in VieCuri op volle sterkte. Mevrouw M. Efdé, heeft haar intrede gedaan en maakt als derde reumatoloog het nieuwe artsenteam compleet. Samen kan het artsenteam adequaat inspelen op de zorgvraag in de regio.


Iedere reumatoloog heeft weliswaar zijn eigen aandachtsgebieden, maar in principe beheersen alle drie de reumatologen de volledige breedte van de reumatologische aandoeningen. De vakgroep Reumatologie bestond al uit de heer dr. T.L.T.A Jansen en mevrouw A.C. Comarniceanu.


Op de foto staan van links naar rechts: Antoaneta Comarniceanu, Tim Jansen en Monique Efdé

 

Symposium Reumatologie

Het nieuwe artsenteam ontmoette hun patiënten tijdens twee druk bezochte symposia waar ruim 500 patiënten aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomsten werden drie thema’s door de artsen uiteengezet.

 

Nieuwe behandelmogelijkheden bij reuma

Reumatoog de heer dr. T.L.T.A. Jansen gaf in zijn lezing informatie over nieuwe behandelmogelijkheden bij reuma en over de doelmatigheid bij het inzetten van dure geneesmiddelen zoals de biologicals.

 

Echodiagnostiek bij reuma

Mevrouw A.C. Comarniceanu gaf een toelichting over de nieuwe echodiagnostiek op de polikliniek Reumatologie die ingezet wordt om de gewrichten te beoordelen. Hierdoor wordt direct duidelijk of er ontstekingen en of beschadigingen zijn in een gewricht.

 

Ziekte van Bechterew

Reumatoloog mevrouw M.N. Efdé vertelde in haar lezing over de Ziekte van Bechterew, een vorm van reuma in met name de rug, waarbij het heel belangrijk is om in beweging te blijven.

 

Lees meer informatie over de afdeling Reumatologie

Reumatologen team

bijeenkomst Reumatologie bijeenkomst reumatologie

Er was enorm veel animo voor de bijeenkomsten georganiseerd door de afdeling Reumatologie

 

Scroll voor meer informatie