Nieuwsberichten
Patiënt in wachtruimte

Nieuws

stethoscoop

Joop Konsten en Tobias Pustjens genomineerd voor Clinicus van het Jaar

28 december 2016
Chirurg Joop Konsten en arts in opleiding Cardiologie Tobias Pustjens zijn genomineerd voor de titel ‘Clinicus van het Jaar’. De nominatie alleen al is een positieve bevestiging van het feit dat opleiden een belangrijk speerpunt is voor de artsen van VieCuri.
Lees verder

Wensboom in VieCuri

13 december 2016
Ook dit jaar hebben we op onze locaties in Venlo en Venray weer een prachtige kerstboom omgetoverd tot wensboom. Mensen kunnen een persoonlijke wens achterlaten in de boom. De wensboom blijft tot na de feestdagen staan.
Lees verder
foto wensboom 2016

Promotie orthopedisch chirurg Okke Lambers Heerspink

9 december 2016
Orthopedisch chirurg Okke Lambers Heerspink is gepromoveerd. In zijn promotieonderzoek heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar de vraag of het beter is om een gescheurde schouderpees te opereren of om deze te behandelen met fysiotherapie en pijnstillers? Zijn conclusie luidde dat een gescheurde schouderpees lang niet altijd geopereerd te hoeft te worden.
Lees verder

Revalidatiegeneeskunde VieCuri verder onder vlag van Adelante

9 december 2016
Met ingang van 1 januari 2017 draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis.
Lees verder

Nieuw in Limburg: Verpleegkundige Top-Opleiding

8 december 2016
Limburg krijgt er een topopleiding bij, speciaal voor jongeren die hun zinnen hebben gezet op een baan als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis. De nieuwe vierjarige mbo-opleiding, die in september 2017 van start gaat, wordt ontwikkeld door de vijf ziekenhuizen en drie ROC’s in de provincie Limburg. Ook VieCuri doet mee.
Lees verder

Samen beslissen

8 december 2016 |    kwaliteit
Betere zorg begint met een goed gesprek. Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten ontwikkelden de campagne 'Samen beslissen’. Het doel van deze campagne is om patiënten en zorgverleners te helpen om meer samen te beslissen. VieCuri schenkt hier de komende tijd ook aandacht aan.
Lees verder

Patiëntenportaal MijnVieCuri live

5 december 2016
Sinds 5 december kunnen patiënten van VieCuri via het patiëntenportaal MijnVieCuri meekijken in hun eigen medische gegevens. MijnVieCuri is het persoonlijke digitale portaal, waarmee de patiënt altijd en overal op een veilige manier toegang krijgt tot zijn of haar medisch dossier.
Lees verder

VieCuri te gast bij KBO Panningen

25 november 2016
Op vrijdag 18 november was VieCuri uitgenodigd door KBO Panningen om een voorlichtingsbijeenkomst te verzorgen. Het thema was 'Ouderenzorg in de breedste zin van het woord' en 'Zorg na een opname'.
Lees verder

Venlo kleurt VieCuri

21 november 2016
Vanaf maandag 21 november is er in VieCuri Venlo in de centrale gang de mooie expositie ‘Venlo Kleurt’ van basisschoolleerlingen te bezichtigen. Liefst 137 schoolklassen schilderden een eigen Mondriaan. Al deze werken zijn te bewonderen in VieCuri.
Lees verder

Geslaagde middag voor kinderen met diabetes

10 november 2016 |    VieAmi, sponsoring, kinderen & jeugd
Onlangs organiseerden de diabetesverpleegkundigen een leuke activiteit voor kinderen met diabetes. Dit dankzij een donatie van de medewerkers en directie van MGG Netherlands uit Tegelen, die hun kerstactie van 2016 opdroegen aan vriendenstichting VieAmi.
Lees verder

Nieuwe Raad van Bestuur VieCuri Medisch Centrum van start

1 november 2016
De Raad van Toezicht van VieCuri Medisch Centrum voor Noord Limburg heeft het genoegen mede te delen dat per 1 januari 2017 een nieuwe Raad van Bestuur van start gaat. Deze bestaat uit mevrouw A.G.M. van Rossum (voorzitter Raad van Bestuur) en de heer IJ.C. Schouten (lid Raad van Bestuur, onder meer belast met de financiële portefeuille).
Lees verder

Webcams couveusesuites live

26 oktober 2016 |    VieAmi, kinderen & jeugd, Geboortecentrum
Op dinsdag 26 oktober zijn de webcams in de couveusesuites in gebruik genomen! De eerste zes kindjes zijn in beeld en de eerste reacties van de ouders zijn heel positief. Een mooie mijlpaal voor onze vriendenstichting VieAmi.
Lees verder
Scroll voor meer informatie