Patiënt in wachtruimte

ZorgkaartNederland: waardering van de zorg

Datum: 12 februari 2015 |  kwaliteit, zorg

Begin februari is VieCuri gestart met het actief promoten en volgen van ZorgkaartNederland. ZorgkaartNederland is de meest gebruikte beoordelingssite voor zorg en zorgverleners in Nederland. VieCuri hecht veel waarde aan de waardering van de zorg door patiënten.

 

Op ZorgkaartNederland kunnen patiënten zelf zorginstellingen en zorgverleners anoniem een cijfer geven én een reactie achterlaten. Deze website is een initiatief van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). Steeds meer patiënten kijken voor hun bezoek aan het ziekenhuis op ZorgkaartNederland. Meer dan 200.000 patiënten lieten al een waardering achter op ZorgkaartNederland.

 

Waardevolle informatie 

Doel van het promoten van ZorgkaartNederland is dat we graag meer feedback van onze patienten willen krijgen. Deze waardevolle informatie willen we structureel gebruiken om onze kwaliteit te verbeteren. VieCuri houdt vanaf nu waarderingen scherp in de gaten om de kwaliteit te blijven verbeteren. Het promoten en monitoren van ZorgkaartNederland is vooralsnog gestart als pilotperiode.

 

Kwaliteit 

Binnen VieCuri werken we voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Naast ZorgkaartNederland doet VieCuri bijvoorbeeld uitgebreid patiënttevredenheidsonderzoek. De kwaliteit is ook af te lezen aan VieCuri’s keurmerken en het Kwaliteitvenster. Het Kwaliteitsvenster geeft patiënten en andere geïnteresseerden inzicht in onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van het ziekenhuis en de ervaringen van de patiënten. Meer lezen over kwaliteit in VieCuri.

Zorgkaart Nederland zorg VieCuri
Scroll voor meer informatie