Patiënt in wachtruimte

VieCuri neemt eerste nieuwe poliklinieken in gebruik

Datum: 11 maart 2015 |  zorg

VieCuri bouwt aan beter. Behalve de verpleegafdelingen renoveert het ziekenhuis ook haar poliklinieken. Op de locatie in Venlo zijn onlangs de eerste nieuwe poliklinieken in gebruik genomen. Deze zijn ruimer, lichter en efficiënter ingericht en bieden meer privacy voor de patiënt.

  

De poliklinieken Chirurgie en Plastische Chirurgie hadden de primeur. Zij verhuisden in de eerste week van maart naar hun nieuwe onderkomen. Enkele dagen later namen ook de poliklinieken Orthopedie en de Gips- en Traumapoli hun intrek.

  

Ruim en licht

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe poliklinieken is de ruime opzet. De oude poliklinieken, die stammen uit begin jaren tachtig, telden veel kleine kamertjes. Dat is anno 2015 niet meer wenselijk. Daarom zijn de nieuwe spreek-onderzoekskamers groter. Daarnaast beschikken vrijwel alle wachtkamers over buitenramen, waardoor er veel meer daglicht is. Met de lichte en frisse kleuren en het toepassen van foto’s van bloemen, planten en kruiden is een ‘healing environment’ gecreëerd: een omgeving die mensen op een positieve manier prikkelt en daarmee bijdraagt aan een prettige beleving. Ook bieden de nieuwe poliklinieken meer privacy. De balies hebben in de nieuwe situatie vooral nog een aanmeldfunctie; patiënten kunnen zich hier melden zodra ze aankomen. Vervolgafspraken en uitleg over onderzoeken vinden plaats in zogenaamde ‘privacy cabines’, waar de patiënt in alle rust uitleg krijgt.

 

Verbeteren van de zorg

Naast de frisse inrichting en ruime opzet, dragen de nieuwe poliklinieken ook bij aan een verdere verbetering van de zorg. Op iedere afdeling zijn afdelingsspecifieke verbeteringen doorgevoerd. De Gipskamer is bijvoorbeeld ingericht met een speciale in de wand geïntegreerde stofzuiginstallatie, die meteen het stof opzuigt dat vrijkomt bij het zagen van gips. De poli Dermatologie, die eind maart in gebruik wordt genomen, beschikt over blauwe wanden, omdat de huid bij deze kleur het beste kan worden beoordeeld.

 

Bouwen aan beter

De eerste poliklinieken die zijn gerenoveerd bevinden zich net voor de K-liften, helemaal achter in het ziekenhuis. In juni 2014 is gestart met deze renovatie, die deel uitmaakt van een groter bouwplan. Eind maart, begin april worden ook de nieuwe poliklinieken Dermatologie en Oogheelkunde opgeleverd en begin juni worden de Spoedpost en het Geboortecentrum in gebruik genomen. Dit najaar wordt de renovatie van de verpleegafdelingen helemaal afgerond. In de komende jaren volgen het oncologisch centrum en de overige polikliniekgangen.

  

Trots

Arend Vreugdenhil, lid Raad van Bestuur van VieCuri, is trots op de nieuwe poliklinieken: ”We hebben straks een ziekenhuis waar licht, ruimte, uitstraling en gastvrijheid centraal staan. We bouwen momenteel letterlijk aan betere zorg. Aan een plek waar patiënten zich op hun gemak voelen.”

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe poliklinieken op locatie Venlo? Graag nodigen wij u van harte uit voor onze open dag, die plaatsvindt op zaterdag 30 mei van 12.30 tot 16.30 uur. Naast de nieuwe poliklinieken is ook het nieuwe gebouw van de Spoedpost en het Geboortecentrum dan toegankelijk voor publiek.

Nieuwe polikliniek Venlo

nieuwe polikliniek




Scroll voor meer informatie