Patiënt in wachtruimte

VieAmi Lunchbijeenkomst met bijzonder tintje

Datum: 15 april 2015 |  VieAmi

Op 15 april nam VieCuri deel aan rampenoefening Waterkracht. Tijdens deze nationale oefening werd een grootschalig scenario van hoogwater met een dreigende dijkdoorbraak geoefend door het ziekenhuis, de hulpdiensten, Defensie, Waterschap, Veiligheidsregio Limburg-Noord en andere partners.

 

Een unieke kans voor onze VieAmi Ambassadeurs om een kijkje te nemen achter de schermen van zo'n grote rampenoefening. De gasten kregen na een korte introductie van controller veiligheid Ton Heerschop een rondleiding langs alle onderdelen van de oefening op het terrein van VieCuri.

 

Een kijkje bij de plaatselijke commandopost van de Veiligheidsregio, bij de evacuatie van zogenaamde patienten (gespeeld door acteurs) en bij de aanleg van de nooddijk door Defensie. Afsluitend vertelde lid Raad van Bestuur Arend Vreugdenhil over het belang van een dergelijke oefening en zijn ervaringen als bestuurder.

Ambassadeurs bij waterkracht

ambassadeurs bij waterkracht

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer