Patiënt in wachtruimte

iPads voor dialyse-afdeling VieCuri

Datum: 26 februari 2015 |  VieAmi, zorg, sponsoring

Nierpatiënten die dialyse ondergaan in VieCuri krijgen vanaf nu afleiding aangeboden in de vorm van iPads. Een prettig vooruitzicht tijdens de uren dialyse die patiënten meermaals per week doorstaan. Op woensdag 25 februari werden tijdens de VieAmi Ambassadeursbijeenkomst zeven iPads overhandigd aan manager dialyse Max Gaasbeek en internist-nefroloog Willi van Kuijk. Donderdag 26 februari mocht de heer Peeters tijdens zijn dialysesessie namens alle nierpatiënten de eerste iPad in ontvangst nemen, uit handen van dialyseverpleegkundige Pieter Berkers.

  

Patiënten die dialyse moeten ondergaan in het ziekenhuis, liggen gemiddeld drie keer per week vier uur aan de dialyseapparatuur. Tijdens dit proces kunnen deze patiënten niet van hun plek af. Juist voor deze mensen kan de nodige afleiding geboden worden door middel van tablets. In totaal zijn er vijf iPads voor locatie Venlo en twee voor locatie Venray. VieAmi heeft donaties geworven om dit te realiseren. De iPads zijn mogelijk gemaakt door Rotary Venlo Maas & Peel, collectegelden van de Dienst Geestelijke Verzorging van VieCuri en een bijdrage van de VieAmi Ambassadeurs.

  

Zimbabwe

De eerste iPad werd uitgereikt aan een patiënt die vanaf van het eerste uur heeft aangegeven graag gebruik te willen maken van de iPad. De heer Peeters werkte als missionaris lang in Zimbabwe. Hij is al jaren nierpatiënt en krijgt vier keer per week dialyse in VieCuri. “Ik verblijf heel veel in het ziekenhuis. Daarom vind ik het erg prettig om vanaf nu tijdens de dialyse online het nieuws te volgen en contact te onderhouden met Zimbabwe.”

  

VieAmi

Stichting VieAmi, vrienden van VieCuri, maakt zich samen met sponsors, donateurs en medewerkers van VieCuri sterk voor mooie extra’s voor patiënten van VieCuri. Eerder dit jaar werd dankzij deze activiteiten de hartbewaking geopend met een innovatief verlichtingsconcept. Vorig jaar werden twee Parkeertaxi’s aangeschaft, die bij VieCuri Venlo over het parkeerterrein rijden.

Ipads dialysepatient VieAmi

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken