Patiënt in wachtruimte

Donatie St. Willibrordusschool voor kinderen en jongeren met diabetes

Datum: 15 juni 2015 |  VieAmi, sponsoring

 

Een leuke activiteit voor kinderen met diabetes. Dat hadden de leerlingen en Ouderraad van basisschool St. Willibrordus uit Venlo eind vorig jaar voor ogen met de opbrengsten van hun kerstmarkt. Tijdens deze kerstmarkt haalden ze met hulp van iedereen ruim 1550 euro op. Een geweldige opbrengst die op 10 juni op feestelijke wijze overhandigd werd aan een kinderarts en diabetesverpleegkundige van VieCuri. Met het geld wordt een leuke dag georganiseerd voor alle kinderen en jongeren met diabetes die onder behandeling zijn in VieCuri.

De leerlingen van de basisschool maakten zelf een mooie cheque met het totaalbedrag. Na het officiële moment, een ontmoeting met kinderarts dr. Karin van Dael en de fotoshoot was er tijd voor een lekkere versnapering. Vivian Bierstekers, lid van de Ouderraad van de St. Willibrordusschool, is zeer tevreden over het resultaat. “De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben zelf het goede doel mogen uitkiezen. Voorwaarde was een lokaal doel, zodat de kinderen zien waar het geld naartoe gaat. Het gekozen doel is extra speciaal, omdat een van de leerlingen van groep 8 zelf diabetes heeft. Tijdens de kerstmarkt werkt de hele school mee. Alle kinderen knutselen een kerstwerkje en ouders maken zelf spullen die verkocht worden. Daarnaast is er een loterij met leuke prijzen. Lokale bedrijven sponsoren het geheel.”

Overweldigend resultaat
Gertie Berben, diabetesverpleegkundige bij VieCuri is overweldigd door het resultaat. “Het is toch fantastisch dat de kinderen zelf een goed doel uitkiezen. Leuk en belangrijk dat er juist aandacht is voor diabetes type 1 bij kinderen. Deze actie zegt wat over de saamhorigheid die er is tussen de school ouders, kinderen en de gemeenschap.”

 

Kinderen en jongeren
Met deze donatie organiseren de diabetesverpleegkundigen van VieCuri een leuke dag later dit jaar. In VieCuri zijn ruim 60 kinderen en jongeren met diabetes in behandeling. Gertie Berben: “Met name de jongeren zijn vaak lastig te bereiken. We denken ze met een middagje karten een groot plezier te doen. Deze dag heeft naast een ontspannend doel ook een educatief doel. Na het karten krijgen de kinderen en hun ouders meer informatie over wat deze inspanning doet met hun lichaam en over het in controle houden van hun ziekte. Dat is toch anders dan dat je deze voorlichting in het ziekenhuis geeft.”
 

Samen
Het initiatief van de St. Willibordusschool sluit goed aan bij de doelstelling van VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri. Samen iets betekenen voor de patiënten van VieCuri. Als vriendenstichting is VieAmi erg verheugd deze donatie te mogen begeleiden.

Donatie Wilibordusschool

 


Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken