Meerdaagse opname

Opname

Als je langer dan een dag in het ziekenhuis moet blijven, dan noemen we dat een opname. Een opname betekent dat je blijft slapen in het ziekenhuis. In sommige gevallen is dat maar voor een nachtje. Maar het kan ook zijn dat je voor een langere tijd blijft. Er zijn verschillende redenen waarom je op de kinderafdeling blijft slapen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een operatie krijgt of een aantal dagen medicijnen moet krijgen.

 

Ouders

Tijdens je opname in het ziekenhuis mogen je ouders of verzorgers de hele dag bij je blijven. Een van hen mag zelfs bij jou op de kamer blijven slapen. Dit wordt ook wel ‘rooming in’ genoemd.

 

Bezoek

Je vindt het vast en zeker gezellig om bezoek te ontvangen! Je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes of andere familie zijn welkom van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Er mogen maximaal 2 personen tegelijk op bezoek komen.

 

Tv, telefoon en laptop

Elke kamer heeft een eigen tv. Hier mag je de hele dag gebruik van maken. Je moet dit natuurlijk wel altijd even met je ouders overleggen. Mocht je al een mobieltje hebben, dan mag je deze ook gewoon gebruiken op de afdeling. Er zijn zelfs laptops op de afdeling. Je kunt ze gebruiken om spelletjes mee te spelen, om huiswerk te maken of voor andere leuke dingen.

Scroll voor meer informatie