Waarom een Coronafonds?
Corona

Waarom een Coronafonds?

Betere behandeling van coronapatiënten door onderzoek

VieCuri heeft ruim 400 coronapatiënten behandeld. Hierdoor heeft het ziekenhuis – ook landelijk gezien – een opvallend rijke database met gegevens van coronapatiënten. Zo doet het ziekenhuis onder meer onderzoek naar longembolieën (bloedpropjes in de longen) bij coronapatiënten. Specialisten van VieCuri zagen longembolieën bij coronapatiënten op de Intensive Care. Maar er is nog weinig bekend over longembolieën bij coronapatiënten, die niet op de Intensive Care hebben gelegen en ook deze verschijnselen hebben. Door deze onderzoeken kunnen patiënten in de toekomst beter behandeld worden.

 

"Joop van den Bergh, internist-endocrinoloog VieCuri en hoogleraar: “Door onderzoek leren wij meer over de verspreiding, het ziektebeloop, complicaties en behandelmogelijkheden van het coronavirus. Op die manier proberen wij onze patiënten continu de meest optimale zorg te bieden. Nu en bij een eventuele opleving van de pandemie.”

 

 

Werving donaties voor het VieCuri Coronafonds

VieCuri verricht als topklinisch opleidingsziekenhuis jaarlijks meer dan 180 wetenschappelijke onderzoeken. De onderzoeken van VieCuri naar het coronavirus staan niet op zichzelf; het ziekenhuis werkt in verschillende verbanden samen met andere ziekenhuizen. Uiteraard zijn alle gegevens geanonimiseerd voor gebruik. Voor de onderzoeken naar het coronavirus die nu gepland zijn, heeft VieCuri een bedrag van € 400.000 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is het VieCuri Coronafonds opgericht. Iedereen kan doneren en daarmee direct een bijdrage leveren aan onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus en de effecten daarvan.

 

Tussenstand Coronafonds

 

Scroll voor meer informatie