Wondzorgconsulentes

Een plek voor rust en bezinning

Datum: 1 maart 2017

Orangerie en tuin Oncologiecentrum

Professionals en patiënten van VieCuri belichten actuele onderwerpen door middel van een blog. Dit blog is geschreven door Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog, en Marion Titselaar, programmamanager oncologie bij VieCuri.


VieCuri heeft een nieuw Oncologiecentrum. Op deze polikliniek houden allerlei specialisten en verpleegkundigen van verschillende specialismen spreekuur. Dat is prettig voor de patiënt die nu niet meer naar afzonderlijke poliklinieken hoeft te gaan, maar naar een vaste bekende locatie met veel privacy, rust en vertrouwde zorgprofessionals. Belangrijk voor het leveren van goede zorg.

 

De oncologische patiënt komt zelden alleen en laat zich vaak vergezellen door twee of meer personen. Dat betekent dat zich in de wachtruimte in het Oncologiecentrum vaak veel mensen begeven. Extra ruimte, aanpalend aan de wachtruimte biedt hier soelaas. Om het wachten te veraangenamen en tevens contact met de buitenwereld te hebben is een orangerie met binnentuin, juist voor de oncologische patiënt en zijn metgezellen, een mooie plek om even de gedachten te verzetten. Rechtdoend aan de principes van Healing Environment. Rust, ruimte, licht, kleur en geur zijn daarin de helende elementen. Te denken valt ook aan een kijk- en beleeftuin waar men de verschillende ervaart en vogels kan spotten.

 

Wachtkamer Oncologiecentrum

 

Aangename plek

Een stapje verder gaan. Dat is wat wij willen in het bieden van extra’s voor onze oncologische patiënten. Een orangerie en tuin die niet doen denken aan een ziekenhuissetting, maar die een aangename plek zijn. Waar patiënten zich even kunnen ontspannen. Een plek voor rust en ruimte, ingericht in warme tinten. En waar je achter glas zicht hebt op de tuin die een vier-seizoenenbeplanting kent.

 

Wij gunnen onze patiënten zo graag dat beetje meer.

 

Flink bedrag nodig

Het ontwerp, de bouw en aankleding van de orangerie en tuin kosten geld. Luchtkastelen kunnen we wel bouwen, maar daar kan niemand in wonen. Voor de bouw en de inrichting van de orangerie hebben wij dan ook een flink bedrag nodig. Dat geldt ook voor de inrichting en het onderhoud van de tuin.

 

Voor de regio

VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri, maakt zich samen met ons sterk voor deze orangerie en tuin bij het oncologiecentrum. Voor iedereen in deze regio die met kanker te maken krijgt. En dit willen we samen met de regio realiseren.

 

Matthäus Passion 

Hoe kan men de orangerie steunen? Door een donatie te doen. Of door zelf een actie te organiseren.

 

Helpt u mee? Lees meer over dit mooie doel.

 

Dr. Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog
Drs. Marion Titselaar, MSc, programmamanager oncologie

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld u aan voor een e-mail alert!

 

Aanmelden

Orangerie
P. Nijhuis
dr. P.H.A. (Paul) Nijhuis chirurg-oncoloog
Marion Titselaar
M.A.G.S. (Marion) Titselaar Programmamanager oncologie
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer