Wondzorgconsulentes

Beter geïnformeerd na een SEH-bezoek

Datum: 22 juni 2017

Professionals en patiënten van VieCuri belichten actuele onderwerpen door middel van een blog. Dit is een blog van Dennis Barten, SEH-arts.

 

Onlangs werd door de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) de website SEH Zorg gelanceerd. De website en app zijn er voor iedereen die na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) nog vragen heeft.

 

We verwachten dat de website voorziet in een aanzienlijke behoefte. Na een behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van een ziekenhuis, doen zich vaak onverwachte situaties - of vragen - voor. Bijvoorbeeld: hoe moet ik omgaan met de bloedneus van mijn zoon, met het gips om mijn arm, wat doe ik als mijn kind nog steeds hoge koorts heeft?

 

Antwoorden

SEHzorg.nl geeft antwoord op dergelijke vragen. De website is met steun van de stichting Coolsingel en het Erasmus MC Rotterdam ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

 

Kamerlid Pia Dijkstra over de website

De website werd officieel in gebruik genomen door Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66): ‘Ik weet uit ervaring dat een bezoek aan de Spoedeisende Hulp stressvol is. Je onthoudt niet alle goede raad van de dokter, maar dat besef je pas als je eenmaal thuis bent. Belangrijk dat deze site er is. Je kunt dan achteraf in alle rust belangrijke en nuttige informatie nog eens nalezen’.(1)


Website en App

SEH Zorg - www.sehzorg.nl is logisch ingedeeld en duidelijk geïllustreerd. Belangrijk uitgangspunt voor de makers waren de vragen die opkomen bij degene die praktische medische informatie zoekt. Elk item eindigt met een vraag zoals: ‘Wanneer moet u contact opnemen met een arts?’, ‘Wanneer moet u contact zoeken met het ziekenhuis?’ of ‘Wilt u meer informatie?’.

 

In de app-store kun je de app SEH zorg gratis downloaden.

 

Bron

  1. NVSHA, 'Kamerlid Pia Dijkstra opent SEH zorg'. Geraadpleegd op 20 juni 2017: https://www.nvsha.nl/nieuws/kamerlid-pia-dijkstra-opent-sehzorgnl/

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld u aan voor een e-mail alert!

 

Aanmelden

website SEH Zorg
D. Barten
D.G. (Dennis) Barten SEH-arts
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer