Patiënt met mondkapje krijgt ondersteuning met lopen van een fysiotherapeut

Beter geïnformeerd na een SEH-bezoek

Datum: 22 juni 2017

Professionals en patiënten van VieCuri belichten actuele onderwerpen door middel van een blog. Dit is een blog van Dennis Barten, SEH-arts.

 

Onlangs werd door de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) de website SEH Zorg gelanceerd. De website en app zijn er voor iedereen die na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) nog vragen heeft.

 

We verwachten dat de website voorziet in een aanzienlijke behoefte. Na een behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van een ziekenhuis, doen zich vaak onverwachte situaties - of vragen - voor. Bijvoorbeeld: hoe moet ik omgaan met de bloedneus van mijn zoon, met het gips om mijn arm, wat doe ik als mijn kind nog steeds hoge koorts heeft?

 

Antwoorden

SEHzorg.nl geeft antwoord op dergelijke vragen. De website is met steun van de stichting Coolsingel en het Erasmus MC Rotterdam ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

 

Kamerlid Pia Dijkstra over de website

De website werd officieel in gebruik genomen door Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66): ‘Ik weet uit ervaring dat een bezoek aan de Spoedeisende Hulp stressvol is. Je onthoudt niet alle goede raad van de dokter, maar dat besef je pas als je eenmaal thuis bent. Belangrijk dat deze site er is. Je kunt dan achteraf in alle rust belangrijke en nuttige informatie nog eens nalezen’.(1)


Website en App

SEH Zorg - www.sehzorg.nl is logisch ingedeeld en duidelijk geïllustreerd. Belangrijk uitgangspunt voor de makers waren de vragen die opkomen bij degene die praktische medische informatie zoekt. Elk item eindigt met een vraag zoals: ‘Wanneer moet u contact opnemen met een arts?’, ‘Wanneer moet u contact zoeken met het ziekenhuis?’ of ‘Wilt u meer informatie?’.

 

In de app-store kun je de app SEH zorg gratis downloaden.

 

Bron

  1. NVSHA, 'Kamerlid Pia Dijkstra opent SEH zorg'. Geraadpleegd op 20 juni 2017: https://www.nvsha.nl/nieuws/kamerlid-pia-dijkstra-opent-sehzorgnl/

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld u aan voor een e-mail alert!

 

Aanmelden

website SEH Zorg
D. Barten
D.G. (Dennis) Barten SEH-arts
Scroll voor meer informatie