Patiënt met mondkapje krijgt ondersteuning met lopen van een fysiotherapeut

Supercomputer ondersteunt dokter

Datum: 15 september 2016

Sinds kort is er een eHealth-team in VieCuri actief in het stimuleren van innovatieve concepten die de zorg ondersteunen of verbeteren. De zorg verandert en VieCuri verandert mee. eHealth is het toepassen van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg. Dit is een blog van beleidsmedewerker eHealth Marion van den Broek.

 

Wist u dat…

er een supercomputer bestaat die de dokter ondersteunt bij het stellen van een diagnose en een behandeling. Dat is Watson, de ‘supercomputer’ die de laatste jaren regelmatig het nieuws gehaald heeft. Medical Research Data Management (MRDM) heeft een deal gesloten met IBM om Watson for Oncology naar Nederland te halen. Bekijk hier het blog van Pedro Janssen en bekijk hier het filmpje van Watson over de supercomputer.

 

Nieuwe medische inzichten

De medische kennis groeit enorm en het is voor een arts bijna onmogelijk om alle publicaties te lezen. Met Watson for Oncology is de specialist altijd op de hoogte van de nieuwste medische inzichten. De Watson-computer genereert op basis van een grote hoeveelheid literatuur snel een behandeladvies voor een patiënt. Watson onderbouwt hiermee het advies voor de specialist. Deze computer ondersteunt het denkproces van de specialist en komt het tijdig stellen van de juiste diagnose ten goede. Watson for Oncology adviseert de arts, maar de arts houdt altijd de regie.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld u aan voor een e-mail alert!

 

Aanmelden

IBM Watson computer
eHealth-blogger Marion van den Broek
M.H.P. (Marion) van den Broek Projectleider ICT
Scroll voor meer informatie