Wondzorgconsulentes

Bijeenkomst voor professionals: AI als betrouwbare voorspeller van nazorg

VieCuri behaalde dit najaar een plek in de top 5 tijdens de landelijke wedstrijd van STZ voor innovaties in de zorg. Wetenschappelijk onderzoeker Esther Janssen ontwikkelde samen met haar team een AI-model (kunstmatige intelligentie) dat vóór de operatie al voorspellingen doet over het ontslagmoment en de benodigde nazorg voor een patiënt. Dit helpt in de doorstroom naar vervolgzorg.

 

 

We nodigen professionals in de zorg uit om (fysiek of digitaal) aanwezig te zijn bij onze lunchsessie op maandag 19 februari, van 12.00-13.00u, in Vergaderruimte 1 van VieCuri in Venlo: ‘AI als betrouwbare voorspeller van nazorg.’ De bijeenkomst is lekker interactief: via een paneldiscussie gaan we met elkaar het gesprek aan.

 

Wilt u weten:

-                      Wat de voorspellingen over nazorg voor de verpleegkundige of arts betekenen?

-                      Hoe VieCuri hierin samenwerkt met andere zorgpartners en ons transferbureau?

-                      Hoe u hierover uitleg geeft aan de patiënt?

Bent u actief bezig met innovatie en AI-implementatie in de zorg, of gewoon nieuwsgierig? Volg dan deze inspirerende lunchsessie.

 

Aanmelden is niet nodig

Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. De bijeenkomst is tevens online terug te kijken. Hiervoor wordt later een link gedeeld.  

 

Over het model

Het voorspellende model dat Esther Janssen maakte, is ontwikkeld met een ruime dataset van 11.000 patiënten die een orthopedische operatie ondergingen in de afgelopen 10 jaar. Aan de hand van specifieke patiëntkenmerken - zoals de leeftijd en aanwezigheid van andere ziekten - en het type operatie wordt de ontslagdatum en de benodigde nazorg voorspeld. Een overleg hierover nog vóór de operatie met de patiënt zelf, met familie en met organisaties voor vervolgzorg, helpt enorm bij het organiseren van de juiste nazorg. Het AI-model is daarbij een handige tool, een extra hulpmiddel dat dit proces ondersteunt.

 

De bijeenkomst is online (live) te volgen via deze WebEx-link: https://viecuri.webex.com/viecuri/j.php?MTID=m243a44e72490e69c424e6170c5adf5bc

 

Óf neem deel door in de app van WebEx het vergadernummer (toegangscode) in te voeren: 

2744 272 7557

Wachtwoord: Q6HtWM9JPR3

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken