Wondzorgconsulentes

Blue Light Ride

Ziek zijn heeft een enorme impact op iemand zijn leven. Om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten, wordt de Blue Light Ride georganiseerd. Speciaal voor zieke kinderen, mensen met een beperking en (eenzame) ouderen. Op woensdag 13 december 2023 start een groot aantal hulpverleningsvoertuigen in Reuver. Onderweg passeert men verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Uiteindelijk rijdt men naar het eindpunt: ziekenhuis VieCuri.

 

Een groot aantal voertuigen neemt deel. Denk aan de ambulance, politie, brandweer, ProRail, Provincie en Rijkswaterstaat. Allemaal voertuigen met blauw zwaailicht, die niets liever willen dan mensen die ziek zijn dat even te laten vergeten.

 

Reguliere hulpverlening gewaarborgd

De hulpdiensten die deze actie organiseren, doen dit in hun vrije tijd. Alle inzet die nodig is, is gesponsord. Hiermee willen de Noord-Limburgse hulpdiensten een warme groet brengen aan degenen die het tijdens deze donkere dagen extra kunnen gebruiken. De reguliere hulpverlening is gewaarborgd en ondervindt geen hinder van deze actie. De Blue Light Ride is een initiatief van Ambulancezorg Limburg, Politie basiseenheid Horst Peel en Maas, Veiligheidsregio Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum. 

 

Route en tijdschema

De startplaats van de Blue Light Ride 2023 is in Reuver. Hier vertrekt men rond 16.00 uur.  Hierna zal een indrukwekkende stoet hulpverleningsvoertuigen via Belfeld en Tegelen naar ziekenhuis VieCuri in Venlo rijden.  De exacte route en tijdstippen vind je hier.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken