Foto MRI Venlo VieCuri

Plaatsing nieuwe MRI en CT scanner VieCuri Venray

VieCuri Venray krijgt dit jaar een nieuwe MRI en CT scanner Het plaatsen van een nieuwe MRI en CT loopt vooruit op de geplande nieuwbouw. Daarmee investeren we nu al 1,7 miljoen in het ziekenhuis.

 

Hieronder lees je over enkele belangrijke zaken rond de plaatsing.


Niet parkeren op de binnenplaats achter Bettelrode van 14 augustus t/m 1 oktober

Op woensdag 14 augustus wordt een mobiele MRI geplaatst op de binnenplaats achter Bettelrode, dit i.v.m. de vervanging van oude MRI. In de bouwperiode van de nieuwe MRI (van 14 augustus t/m 1 oktober) mag er niet geparkeerd worden op de binnenplaats van Bettelrode. Dit geldt zowel voor auto’s als fietsen. Er kan wel gewoon geparkeerd worden aan de voorzijde van het ziekenhuis in de parkeerkelder.

 

Grote witte wolk op 19 augustus

Op maandag 19 augustus start de ontmanteling van de oude MRI met een zogenaamde quench. Bij een quench ontstaat een grote witte wolk wanneer de MRI wordt uitgezet. Deze wolk is maandag omstreeks 9.00 uur buiten te zien. Ook kan men het ontsnappen van het gas horen (‘stoomgeluid’). De buurt is hierover per brief ingelicht. Ook onze huurders, gemeente en andere belangrijke partijen zijn geïnformeerd.


In de MRI zit vloeibare helium om het apparaat gekoeld te houden. Wanneer de MRI uitgaat en het magneetveld wordt uitgeschakeld – zowel in een noodsituatie als gepland – dan neemt het helium de vorm van gas aan en ontstaat een grote witte wolk. Voor de veiligheid heeft elke MRI een uitlaat naar buiten zodat het gas niet in het gebouw terecht komt. In totaal duurt het ongeveer 15 minuten voordat het helium volledig is ontsnapt. Het gasvormige helium vormt geen gevaar voor het milieu of de gezondheid, de wolk lost vanzelf op.


Als voorbeeld: Hier een quench bij het Spaarne Gasthuis uit december 2018, toen zij de MRI uitschakelden i.v.m. een verbouwing. 


Andere mijlpalen (allen o.v.b. van wijzigingen in de planning)

  1. Woensdag 14 augustus, komst mobiele MRI.
  2. Maandag 19 augustus: uitzetten MRI en quench (9.00 uur)
  3. Maandag 9 september: levering nieuwe MRI scanner met grote kraan.
  4. Maandag 23 september: verwijderen oude CT scanner
  5. Dinsdag 1 oktober: ingebruikname nieuwe MRI
  6. Dinsdag 15 oktober: plaatsing nieuwe CT
  7. Vrijdag 25 oktober: Oplevering en ingebruikname nieuwe CT

MRI scanner VieCuri

Scroll voor meer informatie