Afbeelding van een verwijde slagader

Aneurysma infodag en gratis screening

Bent u ouder dan 65 jaar en man? Maar liefst 1 op de 20 mannen van 65 jaar en ouder, loopt risico op een verwijding van de buikslagader: een aneurysma. Tot de risicogroep behoren (ex-)rokers, mensen met hart- en vaatziekten, suikerziekte of overgewicht, naaste familieleden van een aneurysma-patiënt of mensen met hoge bloeddruk. Met behulp van een eenvoudige echo is de diagnose snel gesteld. Meld u aan voor de informatiedag met gratis echoscreening op zaterdag 23 november 2019 in VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

 

Een verwijding van de buikslagader is een veel voorkomende aandoening. Als een grote verwijding niet wordt behandeld, kan deze mogelijk doorbreken met een ernstige levensbedreigende bloeding tot gevolg. De helft van de patiënten met een scheur overlijden voor ze het ziekenhuis bereiken. Van de patiënten die wel in het ziekenhuis komen en een spoedoperatie ondergaan, overlijdt bijna de helft. Een verwijding van de buikslagader geeft in principe geen klachten. Meestal wordt een aneurysma dan ook bij toeval ontdekt, wanneer om andere redenen een onderzoek plaatsvindt.

 

Programma Aneurysma infodag 

  • Wat: er staan diverse stands met informatie en er zijn lezingen. De echoscreening duurt ongeveer 10 minuten. U krijgt dan gel op uw buik en vervolgens wordt de diameter van de aorta bekeken. Mocht er iets verdachts worden gezien, dan volgt uiteraard nader onderzoek.
  • Wanneer: 23 november 2019
  • Waar: Auditorium in VieCuri Medisch Centrum (route 14)

 

Bekijk hier de folder over de Aneurysma infodag.


Aanmelden voor de Aneurysma infodag

In verband met het onverwachte succes van de Aneurysma infodag op zaterdag 23 november 2019, is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor dit evenement. Omwille van de enorme belangstelling en interesse, plannen wij een nieuwe infodag met gratis screening begin volgend jaar. Mocht u zich al aangemeld hebben en uw aanmelding is geweigerd, dan wordt u als eerste op de hoogte gesteld en bieden we u opnieuw de mogelijkheid tot aanmelden. We hopen u dan te kunnen verwelkomen. 

Deze informatiedag wordt medemogelijk gemaakt door Medtronic.

Scroll voor meer informatie