Patiënt in wachtruimte

Matinee: Samen is beter

Gedeelde smart is halve smart. Welke effecten heeft samenzijn op onze gezondheid? Wat leert het gedrag van apen ons hierover? Beleef het zelf tijdens de 11de editie van VieCuri Matinee 'Samen is beter' op zondag 12 november.

 

Samenzijn zit diep verankerd in de natuur van de mens. Prof. dr. Liesbeth Sterck van de Universiteit Utrecht is gastspreker op het VieCuri Matinee en trekt een parallel naar het sociale gedrag van apen. “Dat dieren in groepen met elkaar concurreren is al lang bekend. Maar als je naar apen kijkt, zie je ook dat hun omgang met groepsgenoten een balans is tussen je zin doordrukken en anderen helpen. Dus niet enkel agressie zit in onze natuur, maar ook vriendschappelijk gedrag!”

 

Dit is ook verankerd in het DNA van de mens. Hoe werkt dit bij patiënten? Yes van de Wouw, internist-oncoloog bij VieCuri én spreker op het Matinee, licht toe: “We zien dagelijks in de praktijk dat het heel goed is voor het herstel wanneer mensen er niet alleen voor staan.”

 

Samenzijn komt tijdens het Matinee terug in allerlei activiteiten: chemieproefjes, samen obstakelparcours afleggen en workshop teambuilding. Daarnaast is Limburg  nu 150 jaar samen met Nederland. Dat vieren we met speciale aandacht voor de Limburgse historie en cultuur met bijbehorende hapjes en drankjes!

 

Informatie en aanmelden:

Wat: VieCuri Matinee
Wanneer: 12 november, 14.00 – 17.00 uur
Waar: VieCuri Venlo, restaurant ThuiZ
Voor wie: iedereen
Entree/parkeren: gratis 

 

Meld je aan

Scroll voor meer informatie