Patiënt in wachtruimte

Matinee: Hoe het moet bij SPOED!

Wat is spoedzorg en hoe werkt de spoedpost? Hoe verleen je zelf eerste hulp? Ontdek het tijdens de feestelijke 10de editie van VieCuri Matinee op zondag 7 mei van 14.00 – 17.00 uur bij VieCuri in Venlo.

 

Als je ‘s nachts plotseling onwel wordt of in het weekend een sportblessure oploopt,  is acute medische zorg noodzakelijk. Spoedzorg omvat echter méér dan alleen de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis: binnen de Spoedpost Noord-Limburg werken diverse zorgverleners intensief samen om de beste acute zorg te leveren. Denk aan Cohesie Huisartsenzorg, Tandartsenpost Venlo, VieCuri Medisch Centrum, de crisisdienst van Vincent van Gogh (geestelijke gezondheidszorg), het Geboortecentrum en de Dienstapotheek Noord-Limburg. “In 2015 zijn deze zorgverleners in één gebouw ondergebracht. Hierdoor heeft de patiënt één aanspreekpunt voor alle acute zorgvragen buiten kantooruren”, vertelt Koen Vanwersch van huisartsenorganisatie Cohesie.

 

Matinee-programma
Hoe werkt de spoedpost precies? Wat kun je zelf doen in het geval van een spoedeisende situatie? Ontdek het tijdens deze jubileum-editie van het Matinee ‘Hoe het moet bij SPOED!’. Leer hoe je zelf eerste hulp kunt verlenen. Je krijgt meer informatie over het bedienen van een AED, het aanleggen van een vingerverband en het toepassen van de Heimlich-greep. Ook kinderen leren op 7 mei spelenderwijs meer over spoed. Er is een speciaal kinderprogramma vol leuke activiteiten: pleisters plakken, poppendokter, schminken, gips zetten, een levensgrote dr. Bibber, Cliniclowns, een cadeautje en nog veel meer!

 

Meld je hier aan. Scroll voor meer informatie